Proef wijn

istock-000009020922-lr

Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert de belangrijkste druivenrassen te herkennen en de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

Wijnproeven: het lijkt misschien makkelijk, maar er gaat toch enige oefening aan vooraf. De cursus Proef Wijn is een cursus van één avond.

 

Inschrijven

 

Voor wie

De cursus Proef Wijn is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven

Doel

Na afloop beheerst u de basistechnieken van het wijnproeven en kunt u wijnen beoordelen op kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, leeftijd en bewaarmogelijkheden. Wilt u na deze eerste kennismaking verder, dan raden wij de cursus Start met Wijn of de Basiscursus aan.

Programma

De lesavond duurt van 19.30 tot 22.15 uur. Enige uitloop is mogelijk. Tijdens het avondvullende programma doorlopen we de verschillende stappen van het wijnproeven. U maakt wijnomschrijvingen met een speciaal proefformulier en hierbij leert u bekende en minder bekende wijntermen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wanneer is een wijn op dronk
  • wijn uitkiezen
  • kwaliteitsverschillen in wijn
  • handige tips & tricks

Kosten

De kosten bedragen € 45 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn de hand-outs en de te proeven wijnen inbegrepen.